Lokal
påvirkning
Ingen støjoverskridelser på beboelsesejendomme i området primært grundet den store afstand til beboelse på minimum 1.200 m og valget af den genbrugte vindmølletype.
Støj
Støj er ofte en kilde til bekymring og støjsensitivitet er bestemt subjektivt, men på grund af de store afstande fra møllerne til beboelse på min. 1.200 meter, er det vores klare opfattelse, at der ikke vil opleves støjgener hos beboelsesejendommene i området.
På kortene neden for kan man f.eks. se, at den røde støjlinje, som illustrerer en støjudledning på 42 dB, som er støjgrænsen for beboelsesejendommene, ligger langt fra ejendommene. Ved højere vindhastigheder, som f.eks. ved 8 m/s er støjgrænsen på 42 dB stadigvæk langt fra beboelsesejendommene.
42 dB svarer til støjen fra et køleskab eller hvisken – vel at mærke uden andre støjkilder. Almindelig tale har et støjniveau på 60 dB.
I vores analyse er Dansk 2019 støjemission standard brugt som grundlag.
Læs mere på www.videnomvind.dk om, hvordan det er at være nabo til vindmøller.
I forhold til vores analyse af skyggevirkningerne på beboelsesejendommene i området har vores analyse påvist, at der ingen overskridelser finder sted på nogen ejendomme i området.
Skygge
Vores analyse følger kommunernes retningslinjer, som foreskriver, at der ikke må ske en årlig skyggevirkning på mere end 10 timer på beboelsesejendomme. Kortet neden for viser, at skyggevirkningen på 10 timer, som er markeret med en orange linje, er langt væk fra beboelsesejendommene i området.
Skulle det mod forventning give udfordringer, kan møllerne programmeres til at lukke automatisk ned, når vilkårene for skyggekast (sol, årstid, tidspunkt etc.) er til stede.
Endelig Analyse
Bemærk venligst at i forbindelse med en ansøgning vil en uafhængig sagkyndig foretage målingerne, som vil være de gældende såfremt der opnås byggetilladelse. Vores analyser er kun vejledende.
Er man interesseret i at læse mere omkring naboskab til vindmøller, er der god, faglig viden, erfaringer og indsigt at opnå her: https://videnomvind.dk/